Здрасти, Любо!
Прав си, наистина, като го чета, звучи като логика и вяра, декларация.
В тази връзка, понеже разглеждах и другите теми и виждам, че темата се проточва, а ти помагаш и на други хора - ако прецениш, че е по-добре да дадеш шанс на друг търсач, който има нужда да изследва на български, а мен да ме прехвърлиш на английски гид, колкото и да ми е приятно тук, ще го разбера, няма да се почувствам обиден, предаден и каквото и да е. И разбира се търсенето ще продължи:)
"Хей, откриваш, че си роден на Марс, не ми казвай, че е нормално да няма реакция"
Добре, тогава нека се появи по-скоро, има любопитство!
Чудесно е, че никога не отговаряш на суеверията и пазарлъците. Явно, че е имало страх, първо да не бъде загубена душата, после да не изчезне света и накрая - да се окаже, че няма нищо друго, освен това Тук и сега. Но всеки път, като вместо отговор, идват нови и нови въпроси, вярата в недоказуеми неща, че даже и интересът към тях изчезва. Това се случва и сега. Мислите с всевъзможни въпроси и притеснения се изчерпват и става все по-лесно просто да се гледа.
Случването на живот и знаенето, че има случващ се живот отделни неща ли са?
Ако под "знаенето" се има предвид осъзнаването на живота, тогава двете са тъждествени, екранът на лаптопа и осъзнаването на този екран са неделими. Ако се има предвид мисълта "зная" и усещането към нея, то това е проявление на живота, както всички останали мисли, цветове, звуци.
Случващият се живот и случването на неща в живота отделни неща ли са? Има ли живот, от една страна и пъплещи вътре из живота твари?
Не, животът е самите тези неща, които се случват, няма нещо, в което нещата се случват. Пъплещите твари, заедно с тротоара, заедно с въздуха, заедно с разговорите, които се чуват, заедно с дишането и телесните усещания и всичко останало, което бива осъзнавано в настоящия момент. Всичко това заедно прави това, което наричаме живот.
"Аз съм жив. Аз съществувам, той съществува, той е жив, те съществуват, те са живи", след това "Живота се случва сега, съществуването съществува сега"
Забележи къде има история , в кой от случаите и кояй я разказва?
Виж има ли отделни елементи които имат живот, живеят живота?
Звучеше наистина странно, докато го казвах, сякаш думите наистина нямаха никакъв смисъл. Историята е, че има отделни Аз, той и те, които са живи и съществуват, сякаш отделени от всичко останало, от което те са сякаш по-живи и по-съществуващи. Тази история е разказвана от никого. Истината е, че има хора, които съществуват като част от настоящия момент, или по-точно казано, има настоящ момент, който е животът и съществува и хората са част от това съществуване, заедно с другите неща, които се случват.
Има ли хора които имат живот или хората са живота?
Има хора или по-точно действие "човечене", тези хора нямат нищо, нямат живот, но те са самият живот, заедно с всичко останало в момента.
Живота представлява отделни неща или живота е единен и се проявява като различни, но не отделни неща?
Животът е единство на различни неща и границата между тях даже не е ясна. При поглеждане на дадена гледка, има различни цветове, идеята, че те очертават различни предмети, идва след това.
Цветовете и звуците са отделни неща - отделни от случващият се живот или са различни неща в единния живот който е това?
Единство от различни неща и са самият живот.
Всичко е едно или всичко е отделно?
Всичко е едно живо цяло, един живот. Животът живее. Живеене.
Днес след съобщението ти определено имаше доста повече гледане и доста по-малко мислене. В момента всичко изглежда много по-ярко и живо.
с тиха радост,
миро