Извинявай, че отговарям чак сега.
Много радост има и тук от това изследване :) Няма да те пусна още.Благодаря ти за всички насоки за изследване:)
Тук е малко обобщено. Опиши конкретно какво виждаш, за да видя и аз през теб?..всички телесни функции и възприятията на сетивата, ако не са счетени за ‘моите’ просто са част от всички други явления.
Погледни също и тук:
Кои функции са на тялото?
Кое прави функциите мои?
Тук се прокрадва вярване, че няма аз, но има отделно тяло, което като кукла на конци, се управлява от функции, които го пазят да не се сблъска с други тела.И във същото време дават полезна информация на тялото, за да не се ‘сблъсква’ с другите тела.
А какво, ако всичко просто се случва и това е само разказ по картинка, по случващо се?
Какво, ако няма тяло което взаимодейства с други тела, а има случващ се един живот в момента?
Вълните в морето пазят ли се, взаимодействат ли си? Може ли една вълна да се пази от друга? А може ли да се разкаже история по вълните, пусни си видео с вълни и нека въображението си поиграе. Да наименова две вълни, да разкаже история каквато дойде. Забележи, че историята , е по случващият се живот?
Забележи всичко това, което е в момента (огледай се) знае ли историята?
Морето и вълните ли създават историята?
Забележи, че историята се случва от самосебе си, но тя не влияе на случващото се?
Изследвай и напиши какво виждаш?
Много красиво. Напрежението е сигналната лампичка, казва "Ехоо, това което се случва не е лично за теб. Ехо, в този разказ за теб, няма теб." Всеки миг е покана, всяко нещо е покана да се види истината.За всеки случай това странно леко напрежение, което описвах преди, винаги ми показва, че съм се идентифицирала с този’ аз’ като реален.
Наистина съм благодарна за това, че сега разбирам какво е и кога се появява.
Съотнеси това виждане към горното с вълните. Виж, ако няма теб има ли други?
Има ли отделни случващи се тела или има едно случващо се като тела?
Има ли свободна воля в телата или има едно слуващо се?
Много красиво. Така е , да. А, има ли производител на мисли, диспечер, отговорник мисли, мислител, има ли нещо или някой който може да спре мисълта по средата, да знае коя мисъл ще дойде преди да дойде?Има ли отговорен за мислите? За езика? За историята?Не може да се определи, те възникват спонтанно. Не знам дали се определят от навици и възпитание или от конкретна ситуация, изглежда така. При всеки случай, ‘причините’са не проследими.
Виж можеш ли да отговориш само с да или не?
Пак стана дълго :)
С любов,
любо