Test

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Test

Postby DarkSide » Sat Jan 09, 2021 4:08 pm

Тест

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Sat Jan 09, 2021 4:29 pm

Тест


тестът е успешен ...


Image

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Sat Jan 09, 2021 4:58 pm

Тъй като не намирам бутоните за редактиране и изтриване на постинги - пускам тук отговорите си на въпросите от регистрационния формуляр. Ако модераторът може и желае, нека изтрие предишните ми два постинга.

Вместо тук, темата ми е сложена в общия форум, вероятно нещо съм объркал при регистрацията, съжалявам за което. А пък може да е станало така, защото точно от това да съм имал нужда, надявам се, че не е проблем да имам по една тема в повече от един форум.

Ето и отговорите на анкетата:

LU is focused guiding for seeing there is no real, inherent 'self' - what do you understand by this?

I understand that the self is an illusion, like a social construct, which exists only in the thoughts.

What are you looking for at LU?

I am looking for a conversation and/or guidance on the non-dual understanding of the imaginary path to the illusionary awakening of the non-existent self. Don't expect nothing in particular for nobody.

What do you expect from a guided conversation?

I expect tough questions which will help me see my conditioning and core beliefs. I am very intellectual and live all the time in the nightmare of my thoughts, I have probably never experienced raw reality.

What is your experience in terms of spiritual practices, seeking and inquiry?

I have a long story of seeking, but this is just a story, it never really happened to nobody.

On a scale from 1 to 10, how willing are you to question any currently held beliefs about 'self?

9

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Sat Jan 09, 2021 5:55 pm

Понеже така и така съм се разписал, нека да споделя че от доста време осъзнавам, че преповтарям думите на баща ми и на майка ми (барабар със саркастичната им интонация) и на куп други авторитети, на чуто от телевизията, прочетено в книги или в интернет, видяно във въдео по ютюб - постоянно дискутирам, вадя аргументи, нападам, защитавам се, доказвам очевидни неща на тъпанарите, които нищо не вдяват и си знаят само тяхното ... и в един момент осъзнавам, че аз реално нямам собствено мнение, ами постоянно защищавам нечие друго мнение, което ми е допаднало (вероятно защото се е вписвало в досегашното ми кондициониране).

Понеже идеята да нямам собствено мнение по никой от животрептящите въпроси, не се вписваше в моето кондиционирано разбиране за света, аз бях решил, че това е някакъв гигантски проблем, който само аз имам, защото всички останали изглеждаха да имат ясни и непоклатими мнеия по абсолютно всички възможни теми и въпроси. И съответно прекарвах доста време в мисловни терзания дали нещо не съм ненаред психически, психологически, емоционално или кой го знае какво не ми е наред, как можах да се родя толкоз нестандартен и различен, та никъде да не мога да се впиша и нищо да не мога приема като истинско, всичко ми се струва фалшиво и нереално, животът си тече и изтича, мамка му, всички други се кефят максимално и го живеят по правилата на играта, а само аз гледам отстрани и не мога да разбера какво не ми е наред, та не мога и аз като другите юнашки да се радвам на живота, да го усетя реално този живот, а не само да чета за него, да го гледам по телевизията и да слушам хвалбите на другите как яко си прекарали ...

А пък то какво било, моля ви се, това ми шокиращо откритие за остра липса на личност, не само че изобщо не е било проблем, ами си е било съвесем нормално, защото моя милост като отделна личност всъщност не съществува и колкото и да се напъвам да я усетя къде е, как изглежда и какво автентично мисли тази моя милост по този или онзи въпрос, все не успявам нищо да усетя!

Единственото, което установявам е, че просто няма никой в къщи, всъщност не, има един чат бот, който нон-стоп върти и предвъква стари до втръсване мисли в няколко големи раздела - страх (за здравето и най-вече за животецът), тревожност (баси, целият свят е против мене и нон-стоп ме дебне къде и как да ме прецака и аз не мога нищо да направя по въпроса, защото съм дребен, незначителен и напълно безсилен), желания (естествено, все невъзможни и недостижими), самоначукване на канчето колко не ме бива за нищо (мени тенкс, мамо и татко, за което), гняв (най-вече към скапания живот, който не ме ебава за нищо и си прави каквото си иска, а не се държи както се очаква от един нормален живот да се държи - да ми изпълнява мигом всичките желания и да не прави нищо, което не съм изрично поръчвал).

И тъй откакто се помня, си прескача този чат бот автоматично от една мисъл на друга, втора, трета и три хилядна, десет хилядна и така до края на света ... междувременно се случват разни второстепенни неща, завършвам училище, започвам работа, оженвам се, отглеждам деца, нанасям се в жилище и т.н. второстепенни и третостепенни неща, докато чат бота ме върти във вихъра на извънредно важните си мисли, в които е заето цялото ми внимание и единствено тялото успява с някоя по-силна болка или някакъв друг проблем, да ме изкара от тези мисли и да ми покаже реалния живот, но това спиране на чат-бота трае само миг - два, защото болката в тялото моментално предизвиква лавината от мисли от раздела "олеле майко, умрях си млад и зелен, викайте линейката, гответе реанимацията и поръчвайте ковчега!"

Ежедневно в мислите си умирам поне по сто - двеста - триста пъти, все по особено мъчителен начин (няма да се излагаме с някакви си прости умирания, я), когато най-накрая ми се случи да умра наистина, със сигурност ще бъда силно разочарован, защото реалността не може да се мери с креативността на хорър дипартмънта на чат-бота, шибаният чат бот, който ме е убедил, че има нещо общо с мене и затова трябва сляпо да му вярвам и да му се подчинявам безпрекословно, все едно е най-високата инстанция.

Ако някой ми покаже къде е шибаното копче (то по-скоро трябва да е минимум шалтер за трифазен ток) за спиране на този чат бот, това ще е най-значимото събитие в живота на несъществуващата личност и прикачената към нея биологическа единица!

User avatar
Lubo
Posts: 2890
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:18 am

Re: Test

Postby Lubo » Sun Jan 10, 2021 1:39 pm

Хей, здравей DarkSide,

Аз съм Любо и ако си съгласен, ще се радвам да те придружа в това изследване?
Как да те наричам?
Другата апликация ще я махнат, няма проблем.
Видях, че ползваш цитатите в теста :)
няма бутон за изтриване и корекция, затова когато си напишеш отговора, копирай всичко, защото понякога се бъгва сайта и изчезва написаното, и тогава натисни Привю за да видиш какво ще излезе.

Прочетох какво преживяваш и откровено се смях, много готино пишеш, а също и едно състрадание се появи.
Знам за какво говориш. Знам всички тези повтарящи се мисли, които не знаят ден и нощ, делник и празник.
Уверявам те, че всичко е наред и няма нужда мислите да спрат за да живееш. Виж, че вече го правиш :)
Пробвай да спреш сега в този момент?
Уверявам те също, че за теб вече всичко е свършено.
Изследването, че няма отделно същество, всъщност е изследване на реалността. Търсим кое е реално и кое е въображаемо. ОК?
Въпросите, които ти задавам в изследването са за да видиш къде да гледаш и да отговориш това, което е видяно. Въпросите НЕ са за да проверя какви знания имаш по темата, ОК?
Хайде да тестваме :)
Никакво знание, само гледане!
Какъв е цвета на чорапите ти в момента?
Има ли звуци в този момент?
Какви усещания се проявяват в момента?
Има ли мисли - само с да и не :) ?
Къде е чат бота, който произвежда мислите? Локализирай го с абсолютна точност.
Как ги произвежда точно, вижда ли се?

:)
любо
I am happy to invite you to join our meetings and events
https://awakeningawakened.com/

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Sun Jan 10, 2021 2:39 pm

Здравей Любо,

благодаря за бързото включване!


Как да те наричам?

Зависи:

Ако се обръщаш към несъществуващия дребничък азчо, можеш да му викаш ей, азчо или по-добре, ей, несъществуващо азченце

Ако ли пък се обръщаш към осъзнаването, което осъзнава себе си, и от което и ти си също толкова част, колкото и аз, можеш да му викаш, ей, всеобхватно безгранично неунищожимо напълно неутрално осъзнаване на себе си, или за кратко, ей, ВБНННОС

Изследването, че няма отделно същество, всъщност е изследване на реалността. Търсим кое е реално и кое е въображаемо. ОК?

Не че се заяждам, но каква е дефиницията ти за реалност? Материята реална ли е? Сънищата реални ли са? 2 + 2 = 4 реално ли е? ЕГН-то реално ли е? Държавата реална ли е? Парите и банката, в която те се намират, реални ли са? Фирмата, за която работя, реална ли е? Фондовата борса реална ли е? Времето реално ли е? Пространството реално ли е? Кълбовидността на Земята реална ли е? Слънчевата система реална ли е?

Какъв е цвета на чорапите ти в момента?
Има ли звуци в този момент?
Какви усещания се проявяват в момента?
Има ли мисли - само с да и не :) ?
Къде е чат бота, който произвежда мислите? Локализирай го с абсолютна точност.
Как ги произвежда точно, вижда ли се?

Приемам че се обръщаш към ВБНННОС, щото едва ли би си губил времето с илюзиите на несъществащото азченце:

ВБНННОС осъзнава как тялото навежда главата си надолу и ВБНННОС регистрира наличие на два броя сиви чорапи.
ВБНННОС осъзнава наличие на звук от тракащи клавиши на клавиатура и скърцане на стол.
ВБНННОС осъзнава усет за контакт на пръстите с клавишите, на китките с бюрото, на гърба с облегалката и на задника със седалката на стола.
Да, ВБНННОС осъзнава наличие мисли.
Чат ботът е само дума, породила в разума на желаещото да оригиналничи несъществуващо азченце, ВБНННОС осъзнава единствено наличие на мисли, голяма част от които се повтарят многократно. ВБНННОС не осъзнава нито източник/създател/генератор на тези мисли, нито локализация (пространствено временни координати) на осъзнаваните мисли.

ВБНННОС осъзнава радост че говори с друго въплъщение на себе си, а желаещото да оригиналничи несъществуващо азченце се напъва да измисли нещо оригинално за завършек.
:-)

User avatar
Lubo
Posts: 2890
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:18 am

Re: Test

Postby Lubo » Sun Jan 10, 2021 3:52 pm

Благодаря за отговора. :)
ВБНННОС
А ако няма теб изобщо, ако няма кой да осъзнае себе си?
Не че се заяждам, но каква е дефиницията ти за реалност? Материята реална ли е? Сънищата реални ли са? 2 + 2 = 4 реално ли е? ЕГН-то реално ли е? Държавата реална ли е? Парите и банката, в която те се намират, реални ли са? Фирмата, за която работя, реална ли е? Фондовата борса реална ли е? Времето реално ли е? Пространството реално ли е? Кълбовидността на Земята реална ли е? Слънчевата система реална ли е?
Много хубави въпроси. Виждаш ли, ето това е илюзията, не се знае кое е реално и кое е фантазия.
Почваме бавно стъпка по стъпка.
Не си длъжен да ме забавляваш. Изпитвам радост когато някой е гледал вместо да споделя мислите, които са дошли.
ВБНННОС осъзнава как тялото навежда главата си надолу и ВБНННОС регистрира наличие на два броя сиви чорапи.
Дай пак чорапите. Какъв е цвета, докато проверяваш виж освен цвят, къде е някой или нещо, което е отделно и как извършва действието регистриране? Има ли три неща; Някой или нещо + регистрира + цвят (в случая сив) Това наистина ли се вижда?
Чат ботът е само дума, породила в разума на желаещото да оригиналничи несъществуващо азченце, ВБНННОС осъзнава единствено наличие на мисли, голяма част от които се повтарят многократно. ВБНННОС не осъзнава нито източник/създател/генератор на тези мисли, нито локализация (пространствено временни координати) на осъзнаваните мисли.
Браво. Отлично гледане! Няма чат бот - това е въображаемо. Има мисли,но няма източник на мисли.Няма точка, от която излизат.
Само да видим пак: появява се мисъл и в този момент има някой или нещо, което извършва разпознаване или осъзнаване? Може ли да се види наистина това нещо, което е отделно от мисълта и как извършва действието осъзнаване?
Продължаваме с мислите:
Запиши 10 поредни мисли в реда, който дойдат. Направи го наистина.
След като са написани.
Виж:
- знаеше ли се предварително реда на мислите?
- знаеше ли се коя ще е 3-тата и коя 5-тата мисъл
- може ли мисъл да бъде спряна по средата?
- знае ли се коя мисъл ще дойде преди да дойде?
- има ли някой или нещо, което отговаря за мислите, като регулировчик да казва ти ела, ти изчакай?

Отговори от гледане, напълно честно. Не отговаряй веднага. Гледай пак и пак, цял ден утре, в различни моменти, изненадващо дори за теб.
любо
I am happy to invite you to join our meetings and events
https://awakeningawakened.com/

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Mon Jan 11, 2021 10:10 am

знаеше ли се предварително реда на мислите?
- знаеше ли се коя ще е 3-тата и коя 5-тата мисъл
- може ли мисъл да бъде спряна по средата?
- знае ли се коя мисъл ще дойде преди да дойде?
- има ли някой или нещо, което отговаря за мислите, като регулировчик да казва ти ела, ти изчакай?

Снощи се въртях в леглото от полунощ до 2 сутринта без да мога да заспя и това, което установих беше, че постоянно идваха мисли, някои бяха за настоящето - "тази болка в корема прилича на спукан апандисит, трябва по спешност да се вика линейка!!!", но повечето бяха за миналото - спомени за ситуации в които ми е бил смачкан фасона - и за бъдещето, фантастични съчинения как ще ми бъде смачкан фасона на работното място или някъде другаде

интересното беше, че в момента на осъзнаването на мисълта, нещо я класифицираше - минало, бъдеще, тук и не тук, и т.н и в следващия миг казваше "не, благодаря!" и мисълта, която се беше засилила да сътворява цял хорър роман, прекъсваше от това "не, благодаря!" ... почти веднага следваше осъзнаване на нова мисъл, после класификацията й, думите "не, благодаря!" и прекъсването на нишката й ... забелязах че след това прекъсване мислите сменяха категорията и новата мисъл беше от друга категория - примерно след прекъсване на мисъл от категорията страх, следваше мисъл от категорията не те бива за нищо, когато тя биваше прекъсната, следваше мисъл от категорията колко ме е яд, че идиотите направиха това и това ... усещането беше за минимум два персонажа - единият, който беше в мисълта "аз, многострадалният, това и това ужасно нещо ще ми се случи" и друг, който казваше "тази мисъл се отнася за миналото и не ме интересува, не благодаря!" - сиреч усещането беше сякаш наистина имаше нещо, което се намесваше сред мислите и ги пъдеше - не се знаеше предварително реда на мислите, не се знаеше коя мисъл ще дойде преди да е дошла, не се знаеше накъде ще избие асоциативната редица на мислите и понякога се забелязваше плавно преминаване от една категория в друга - примерно в мисъл от категорията страх за здравето се споменава думата "работата" и чрез нея плавно се преминава в категорията "ужасни проблеми в работата"

сиреч отговорите от наблюдението са:
- знаеше ли се предварително реда на мислите?
не
- знаеше ли се коя ще е 3-тата и коя 5-тата мисъл
не
- може ли мисъл да бъде спряна по средата?
да
- знае ли се коя мисъл ще дойде преди да дойде?
не
- има ли някой или нещо, което отговаря за мислите, като регулировчик да казва ти ела, ти изчакай?
неНататък:
А ако няма теб изобщо, ако няма кой да осъзнае себе си?

Все някъде има нещо, което осъзнава какво е осъзнавано в момента - сетивно усещане, мисъл или емоция. Като ме караш да наблюдавам сетивни усещания или мисли - към кого се обръщаш? Как би могло да бъде написан резултатът от тези наблюдения, ако го няма осъзнаването какво е било наблюдавано? Къде е знанието за понятията, знанието на азбуката и на езика, чрез което знание става изписването на този текст и чрез което знание разумът на Любо ще декодира символите по екрана и ще осъзнае смисъла на написаното? Някъде трябва да има знание за понятията, сетивните усещания - кое е звук, кое е образ, кое е мирис, кое е мисъл и т.н. Някъде трябва да има знание за езика, за всичките други (предимно безполезни знания научени в училище, както и за малкото полезни, които позволяват да си вършиш работата и да живееш ежедневния си живот - професионалните знания и опит, трите имена, адресът, пинът на банковата карта и т.н.)
Къде според Любо са тези знания и има ли някой (отделен субект), който да ги осъзнава?


Нататък:
Дай пак чорапите. Какъв е цвета, докато проверяваш виж освен цвят, къде е някой или нещо, което е отделно и как извършва действието регистриране? Има ли три неща; Някой или нещо + регистрира + цвят (в случая сив) Това наистина ли се вижда?

Има образ в зрителното поле, в който образ стъпалото, обуто в чорап, е в центъра и заема по-голямата част от това поле. Чорапът е светло зелен с релефни ивици от по-тъмно зелено. На пипане има усещане за мекота, плътност и лека грапавост. Регистрирането просто се случва, няма усещане за отделен регистратор, който извършва екперимента по направляване на усещането чрез различни сетива и последващата регистрацията на усещането - има само усещане за различни усещания и осъзнаване какво е всяко от тези усещания. Има виждане на пръсти на ръцете, които тракат по клавиатурата и букви, които се появяват по екрана. Има и мисловен коментар, който коментира процеса на наблюдение от негативна гледна точка - "глей с какви идиотщини се занимаваш, това са щуротии, естествено че има отделен аз, който контролира всичко и който решава кога и къде да погледнеш, кога и къде да пипнеш и кои думи да напишеш и трябва да си идиот, да не го забелязваш това очеизвадно наличие на отделния аз в главата ти !!!" Паралелно върви и по-конкретно мисловно описване на наблюдението - навеждане на главата, поглеждане под бюрото, зелени чорапи, мекота и плътност на усещането и т.н. - Като пиша паралелно, не съм сигурен дали наистина е паралелно (от два различни мислителя), по-скоро е последователно с периодично прескачане от едната мисловна нишка в другата и се извършва от фиктивното, несъществуващо азченце, което постоянно напира да се изяви и не може да бъде накарано да млъкне.

Да рекапитулираме - има виждане и тактилно усещане на чорапа, има осъзнаване на виждането и тактилното усещане, като двата процеса са слети в едно и също нещо, само езикът ги разделя, защото няма дума в него за едновременно наблюдаване, усещане и осъзнаване като едно единно и неделимо действие. И има осъзнаване на коментарите на действието и осъзнаването, плътно омесени с коментари от общ характер на тема многострадалният аз - и осъзнаването, че тези коментари са единствено мисли, които се осъзнават и които нямат никакво отношение към никого и към реалността, просто кречеталото си дрънка по инерция и колкото по-не му се обръща внимание, толкова по-добре!

User avatar
Lubo
Posts: 2890
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:18 am

Re: Test

Postby Lubo » Mon Jan 11, 2021 4:12 pm

Ехааа, като машина си :)

Много работа си свършил и то от сърце.
Разбирам много добре страданието от среднощните мисли. Знам какво е това преживяване. нещо средно между: казвам ти тези неща за да те предпазя
и идвам да те тормозя, защото не те понясям, защото си...редица епитети, нещо такова нали?
Това прилича на мърляв уличен продавач на буклуци, който те среща в малка тъмна уличка и се мъчи да ти продаде нещо, каквото и да е. И първо уж загрижен колко хубави крадени пърфюми и часовници има и как трябва за твое добро да си ги купиш. А след това и малко заплашително те натиска към някой ъгъл и ти казва - Айде вади парите и купувай.
Когато пак се случи, когато дойде през нощта този глас на амбулантния търговец и започне с неговите номера да опитва да ти пробута нещо. Забележи, че ти не си малко дете което се страхува от тоя мърльо. И можеш да го разкараш, без да те е страх от последиците. няма нужда да купуваш нищо от него. ОК?

Моля те изследването със записването на 10 последователни мисли, да го направиш пак и то да седнеш и да записваш специално за изследването. Ако е възможно направи го утре сутрин на свежо.

А утре целия ден наблюдавай:
Кой мисли?
За кого идват мислите?
Ако си в главата значи знаеш какво има вътре от директно преживяване и може да се опише?

За сега е това, да не разводняваме.

С любов
любо
I am happy to invite you to join our meetings and events
https://awakeningawakened.com/

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Tue Jan 12, 2021 9:54 am

А утре целия ден наблюдавай:
Кой мисли?
За кого идват мислите?
Ако си в главата значи знаеш какво има вътре от директно преживяване и може да се опише?

Идеята да си в главата и идеята че мислите са в главата, не са дошли от лично преживяване, а са получени в ранна възраст от обкръжението - размърдай я тази глава най-после, ей, ех, да имаше как да ти отворим главата и да ти налеем знанията в нея с една фуния, ех, дървена проста главо, ех, тази празна глава, в главата ти има само бръмбари, дебелоглав идиот, безмозъчен глупак и т.н. и т.н. и т.н. постоянна психологическа обработка в продължение на десетилетия, довела до пълното приемане на идеята за мисленето, като ставащо в главата (мозъка), до степен на приемането й за абсолютна очевидна реалност.

В момента, в който непредубедено се направи опит за проверка на тази идея чрез директно преживяване, се установява, че нито мислите могат да бъдат локализирани в главата, нито пък се установява наличие на мислител, който да ги генерира, управлява и регистрира тези постоянно течащи мисли.

На всичкото отгоре, не само "моето" директно преживяване стига до този извод за липса на мислител, но доколкото съм запознат от прочетено тук и там, дори и учЕните с най-съвременните технологии за наблюдение на мозъка не са успели да намерят мястото и механизма в мозъка, където се генерират и регистрират мислите, да не говорим пък за наличие на някакъв отделен мислител, който управлява мислите, взима решенията и прави изборите. Идеята за наличие на генерален мениджър в главата на човека, който управлява тялото и мозъка, е също част от кондиционирането и не издържа проверката на директното преживяване, да не говорим пък за експериментите на учЕните с техните апаратури за резонансни снимки на дейността на мозъка. Да, установява се, че мозъкът има най-разнообразни дейности, но мислител/мениджър не може да бъде локализиран никъде в мозъка.

Моля те изследването със записването на 10 последователни мисли, да го направиш пак и то да седнеш и да записваш специално за изследването. Ако е възможно направи го утре сутрин на свежо.

Сега е "утре сутрин", седнал съм и съм на свежо, приготвил съм се да записвам специално за изследването. (Не че "аз-ът ми" съществува и че той ще прави изследването и записването, но езикът е направен така, че автоматично разделя всяко действие на извършител и обект на извършването)

Първо обаче некои съображения - досегашното "ми" наблюдение върху мислите "в главата ми" установява че през деня потокът от мислите тече някъде в периферията на съзнанието ми, в смисъл че не се регистрира постоянно, а само чрез нарочно насочване на вниманието, което е придружено от мисли от вида на - я да видим сега каква мисъл тече в момента - сиреч могат да минават дни, седмици, месеци и години, без изобщо да се регистрира наличието на този поток - единствено нощем в леглото, когато е тъмно и няма друга дейност, която да занимава съзнанието, единствено тогава мислите се възприемат осъзнато, макар че и тогава по-голямата част от мислите си минават без да са съзнателно регистрирани (от несъществуващия мениджър/мислител/регистратор). Може би една от десет или дори от 100 се осъзнава като мисъл. В момента, в който вниманието се насочи към потока от мисли, този поток намалява, сякаш мислите се крият или срамуват да се покажат, вместо обичайните мисли се появяват мисли, свързани с наблюдението - "чакай сега да видим каква мисъл ще се появи", "ама сега това "чакай сега да видим ... " мисъл ли е или не е?", "струва ли си да я записвам като мисъл или не си струва?" и т.н. изкривяване на потока - както е видно от приложените примери, наблюдаваните мисли се отнасят все за активен мислител "аз", който обикновено води диалог със "себе си".

Другото ми наблюдение е, че когато мислите не са активно наблюдавани, те не са цели, граматически добре оформени изречения, а отделни думи или дори фрагменти от думи, може и оплетени с образи, може да има мелодия, текст от песен, може да има възклицания и въздишки и т.н. - и отново това усещане, че фиксирането на вниманието върху мислите - им въздейства и ги променя.


Ето и резултатът от изследването:


1. Това е първата мисъл.
2. Не особено оригинално, нали?
3. Да бе, какво ли ще си помисли човекът?
4. А на кого му дреме какво ще си помисли човекът и четящите във форума?
5. Дали има много четящи този форум?
6. Едва ли, изглежда замряло ...
7. На кого му дреме? На тебе ли?
8. Кой съм аз?
9. Кой съм ааааааз?!? Момче от групата с китара в ръкаааааа, на което с любов ще кажеш да, да, да, дааааааа!!!! Дъгада-дъгада-дъгада-дъгада-бум, яко соло тука, брат ми, жицаааа!
10. Ей?!? Какво си се разревал като некое дърто магаре? Ти изследване ли правиш, или какво?Изглежда като диалог на двама различни индивида, единият е "нашия", а другият е "авторитета" - родител/учител/домууправител/съвестен гражданин на улицата/милиционер/старшина/началник в работата - който постоянно начуква канчето на "нашия".

Сиреч, не един аз, ами дори двама "аз-ове" има "в главата", ако се вярва на тези мисли. Но ако се отчете факта, че това, което реално се случва, е единствено възприемане на мисли, то илюзията за съществуването на един или няколко индивида "в главата" се разпада и се вижда, че няма възприемач, отделен от самото възприемане и няма генератор/мениджър на мислите.

"Възприемане на мисли" също не е максимално точно, защото отново използването на езика разделя действието на обект и субект - реално има единствено възприемане или по-скоро има единствено осъзнаване.

Поздрав
https://www.youtube.com/watch?v=YmCA4Y8 ... el=Ulysses

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Некои съображения

Postby DarkSide » Tue Jan 12, 2021 12:53 pm

Новото виждане - за това, че първо, няма индивидуално аз, което да възприема света и да ръководи живота, и второ, че мислите се лепят по всяко от сетивните възприятия и ги коментират и по този начин изкривяват възприятията и ги нагаждат да паснат на досегашните концепции от кондиционирането - е в директен конфликт с въпросното кондициониране и между тях се води борба на живот и смърт (в смисъл, че разумът не търпи неизвестността и се опитва да си обясни всяко ново нещо в рамките на съществуващия модел).

Проблемът е, че новото виждане на "живота, Вселената и всичко останало", е едва от година (като се конкретизира и изясни едва в последния месец), докато кондиционирането е от десетилетия и "тежестта" му е значително по-голяма от "тежестта" на новото виждане. Под "тежест" имам предвид това, на което учЕните му викат невронни пътища, които се създават, уголемяват или изчезват в зависимост от използването им - кондиционирането е шестлентова магистрала, докато новото виждане засега е козя пътечка в тревата - борбата е на Годзила срещу Бамби.

В полза на кондиционираното мислене работи навикът, затвърждаван в продължение на десетилетия, светът да се възприема по дуалистичния образ и да се вярва на мислите, без да се забелязва, че те първо изобщо съществуват и второ, че постоянно изкривяват възпиятията.

В полза на кондиционираното мислене работи езика, тъй като той разделя всяко действие на субект и обект. Тъй като 99% от мислите използват езика, то мисленето постоянно създава илюзията за независим субект (аз) и независим външен свят, който аз-ът възприема и с който аз-ът взаимодейства.

Говоренето също използва езика и в момента в който устата заговори и светът става дуалистичен. Дори и да си дава сметка за това, говорещият е принуден да използва дуалистичния начин на изразяване, защото инак вероятно няма да бъде разбран от събеседниците си.

В полза на кондиционираното мислене работи и начинът, по който функионира обществото - всеки е считан за отделен индивид, има име, адрес, образование, професия, семейно положение, медицинско досие, застрахователна история, финансова история и е морално и юридически отговорен за своите действия и бездействия. Опитайте се да обясните на чиновника от другата страна на гишето какво ви е необходимо, без да използвате глагол в първо число и местоименията "аз", "мен", "моето", "нашето", или да обясните на катаджията как скоростта се е превишила без никой да е отговорен за това :-)

Кондиционираното дуалистично мислене се задейства постоянно във всяка ежедневна ситуация и всеки миг на невнимание води до раздвояване на света. Необходимо е постоянно повишено внимание към начина на говорене и мислене - сякаш съществува някой, който би могъл да се възползва от тази препоръка и да се контролира - ето отново поредния пример как езикът изопачава действителността и постоянно раздвоява света.

На всичкото отгоре, за практически нужди кондиционираният начин на дуалистично възприемане на света работи много добре, проблемите с него настават едва когато има идентификация с една страна от ситуацията и несъответствията между предпочитано и реално се приемат "лично" и се търси виновник за случилото се и начин да се подобри ситуацията (най-често като се накаже виновникът).

В ежедневието (а то друго реално не съществува) е идеално да може да се превключва по желание между двата начина на виждане на реалността. Сиреч, въпросът е да не се забравя за съществуването на новото виждане в трудните моменти, когато реалността не отговаря на предпочитанията и очакванията на мисловния аз, продукт на кондиционираното дуалистично възприемане, който вярва, че съществува и че може да вземе активни мерки да се бори със ситуацията с цел да я подобри (и както вече стана дума, това предимно става чрез хвърляне на вината за случващото се извън себе си и чрез наказване на набедения за виновник).

Това "приемане на нещата лично" е също навик и автоматизъм и се задейства от множеството психологически травми, които е получил индивида докато е вярвал безпрекословно в дуалистичния модел на света и които продължават да съществуват като блокирани енергии в тялото и да търсят всяка "проблемна" ситуация, в която да се изявят в неуспешен опит да се освободят - както е описано в модела на болковото тяло на Екхарт Толе.

Като рекапитулация, новият път е труден и изисква много усилия, но затова пък файда от него няма - както будисткият поет правилно е забелязал - Before enlightenment, chop wood, carry water. After enlightenment, chop wood, carry water.

А пък ако гидът все още не е избягал с писъци, ще е интересно да се види неговия коментар на описаната ситуация ...
:-)

User avatar
Lubo
Posts: 2890
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:18 am

Re: Test

Postby Lubo » Wed Jan 13, 2021 7:41 am

Хей привет,
Благодаря за поздрава, много тематична песен - Тъмната страна на луната :)
Предлагам да я осветим с няколко въпроса.
Упражнението с 10-те мисли е много точно и честно , браво!
За второто писмо на теория е така, да. В реалността обаче, нищо такова не се е случило,, нито се случва :)

Добре гледаш.
Виж за кого са проблем мислите?
Кое е това отделно същество за когото идват мислите?
Кой се влияе от кондиционирането?
Мислите отделни ли са от живота или СА живота.
Кой е отделен?
Кой иска правилните мисли да идват?
Кой иска да няма дуалност в езика?

Надявам се няма да избягаш заради наколко въпросчета :)
любо
I am happy to invite you to join our meetings and events
https://awakeningawakened.com/

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Wed Jan 13, 2021 10:04 am

Надявам се няма да избягаш заради наколко въпросчета :)
Не мога да избягам, защото първо, не съществувам като отделно нещо, и второ, пространството не съществува, колкото и бързо да тичам, все е "тук" и все е "сега" и все има осъзнаване.


Виж за кого са проблем мислите?
Кое е това отделно същество за когото идват мислите?
Кой се влияе от кондиционирането?
Мислите отделни ли са от живота или СА живота.
Кой е отделен?
Кой иска правилните мисли да идват?
Кой иска да няма дуалност в езика?

Една от любимите книги на пишещия тези редове се казва "Господин Никой". Това достатъчно ли е като хинт? :-)

Вероятно не, затова да се опитаме да преведм отговорите на дуалистичния език:
за кого са проблем мислите?
мислите (не) са проблем за никого

Кое е това отделно същество за когото идват мислите?
мислите (не) идват за никого, те реално не идват и не си отиват, те са - а пък дуалистичният език може дълбокомислено да уточни, че разумът ги възприема последователно и от неговата относителна гледна точка те текат във времето, докато реално времето не съществува, също както и пространството не съществува, също както и мислите не съществуват, също както и отделното същество не съществува - съществува единствено осъзнаването на нещо, което първо, не може да бъде опознато какво е от дуалистичния разум, и второ, на несъществуващия господин никой изобщо не му дреме да знае (като мисловна концепция) какво точно опознава и как работи живота и Вселената и всичко останало. На него му е достатъчно да е.

Кой се влияе от кондиционирането?
никой (не) се влияе от кондиционирането

Мислите отделни ли са от живота или СА живота.
дай дефиниция за живот, защото живот не се наблюдава в ДЕ - а ако пък дефинираме живот като "необходимото условие за наличие на ДЕ", то тогава можем с дуалистичния език да кажем нещо от сорта на мислите са (част от) живота, което ще е доста неточно, но ако се захванем да го уточняваме с дуалистичния език, в крайна сметка ще достигнем до поредния логически абсурд.
Кой е отделен?
никой (не) е отделен

Кой иска правилните мисли да идват?
никой (не) иска правилните мисли да идват

Кой иска да няма дуалност в езика?
на никой не му дреме че езика е дуалистичен, това беше наблюдение, не оплакване

Бай дъ уей, хващам се за думичката "иска" - къде в модела са желанията? Те по различен начин ли се третират от мислите? Щото желанието обикновено е последвано от действие. (Естествено, казано с дуалистичния език, който разделя всичко на части и ги нарежда последователно тези части, създавайки илюзията за време - аз, желание, действие, утоляване на желанието/или фрустрация - реално има единствено осъзнаване на това, което е ("това, което е" - отново дуализъм, реално има само "това", което изобщо не е "нещо", в смисъл на обект, сиреч реално няма нищо - което и трябваше да се докаже :-) ))

Тъй че, най-добре ще е да не се казва нищо, защото каквото и да се каже с дуалистичния език, все ще е много далече от "това, което е" - дори може да се перифразира поговорката - "за мъртвите - добро или нищо" - на "за нищото - нищо" :-)


Значително по-успешно го е превел пол саймън:
https://www.youtube.com/watch?v=8FB9GYk ... toninoDavi

User avatar
Lubo
Posts: 2890
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:18 am

Re: Test

Postby Lubo » Wed Jan 13, 2021 10:24 am

Отговора ти е от интелектуализиране, а не от гледане.
Не бързай.
Гледай цял ден.

любо
I am happy to invite you to join our meetings and events
https://awakeningawakened.com/

User avatar
DarkSide
Posts: 108
Joined: Sat Jan 09, 2021 3:46 pm

Re: Test

Postby DarkSide » Wed Jan 13, 2021 10:36 am

както е казал мечо пух, колкото повече гледам, толкова повече нищо не виждам

https://www.youtube.com/watch?v=VxPhHRD ... l=earMUSIC


Return to “Български (Bulgarian)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests