Привет Александър,
Благодаря за отговора.
Чета само бля-бля-бля-бля. Спести ми ги моля те.
Съжалявам!
Това само показва, къде си се закачил, кое точно прави илюзията. Целта е да погледнаеш и да видиш това, което сочи. Погледна ли, видя ли, че описваш мисли, а не директно преживяване?
Ти вярваш, че света е един каменен къс обикалящ около огнена топка и ти се се появил върху този камък и си нещо повече от него. Че има материален и духовен свят.
Ще те разочаровам, няма материален свят, в който ти духовното същество се е появило. Това е приказка за малки деца.
Щом си тук, във форума, означава, че вече си узрял и нямаш нужда от приказки.
Недуалност, не-2. Огледай се, само това е. Няма камък, няма теб пръкнал се на камъка. няма духовен и материален свят. Това е, няма друго.
Искам да питам, когато стопанина вечерта реши и каже вътре в къщата, че утре точно това агне да се заколи, то и майка му цяла нощ блеят. Как са разбрали с кое от 5-те сетива, като те са отвън и дори не са и чули?
Ето чудесен пример за приказките, в които вярваш. В овцата няма овца, в агнето няма агне. Няма овца с 5 сетива, няма човек с 5 сетива.
Няма човек в тялото. Има само преживявания наречени 5 сетива - това е реалността. Това, което ти свидетелстваш, че е истина е съдържание на мисъл, илюзия, измислена история. НЕ съществува в реалността. Дядо Коледа живее в Лапландия и разнася подаръци на децата по света от много години, за една нощ. Прекрасна история, но ти си тук не за нови истории. Ако очакваш, че ще засилиш своя духовен аз, не е тук мястото. Тук всеки аз се вижда, че е приказка за малки деца. Красива, но измислица.
Затова постоянно ти соча, спри да се захласваш по мислите, виж реалността.
Ето едно изследване, което изисква отговори само с да и не, ОК?
Забележи има ли мисли в момента?
Преживява ли се с някое от 5те сетива откъде точно излизат мислите? Ако да с кое сетиво?
Забелязва ли се как се построяват мислите? Нещо като една дума, после се поставя друга дума, после трета, после се сменят местата докато мисълта стане готова, има ли такова нещо? Или мислите се появяват цели, готови?
Може ли да се знае каква мисъл ще дойде преди да дойде? Ако да дай пример?
Мисълта може ли да бъде пипната, видяна, помирисана, вкусена, или чута?
Може ли нещо, което не може да бъде видяно, чуто, пипнато, помирисано или вкусено да прави каквото и да е ?
С любов
любо