Възприятие (като език,ухо,око). Усеща се в мозъка. Там се възприемат мислите.Виж първо в директно преживяване какво е ум - къде стои, какво прави?
Самият ум възприема, че има ум. Както възприема, че нещо например е гръдна кост.С кое възприятие знам, че има ум
Нито съм стена, нито гръдна кост, мозък или ум. Както те не ме интересуват, какво "те" правят или как съществуват, така не ме интересува какво прави ума? Нека си витае там.
Преживяване на мисъл ум или, че някой е умКакво е преживявне на ум?
Няма никой. Ти го каза. Историите и етикетите -обобщено са преживяване на мисли.А какво ако няма никой? Ако историите са просто преживяване на мисли?
Няма. Ако трябва да го описваме въобще е ,като тишина освобождение. Мислите си вървят.А какво ако няма никой за когото да идват мислите за Тони, просто мисли.?
Има, но всяка мисъл е преживяване на мисъл.Има ли мисли и преживяване на мисли - провери
Усещане за топло или изтръпване. Преживяване на мисъл, че е топло, като това бива окрасено допълнително.Затвори очи - усещане и преживяване на усещане ?
Пак със затворени очи - Звук и преживяване на звук? Същото
Отвори ги -цвят и преживяване на цвят?
Същото.
Тони има толкова колкото например книга. Има преживяване на Тони толкова колкото на звук цвят. Преживяване на мисъл зааа..Също виж има ли Тони, има ли преживяване на Тони?
ДаМоже ли да има Тони, но да няма преживяване на Тони?
Има ли цветове, но да няма преживяване на цвят? а на звук, усещане?