Направо към точните въпроси:)
На теория имаш отличен 6, но на практика това е отговор от интелекта, това са мисли. Сега виж какво е реално в преживяване. Точно пред теб сега в този момент?Реално е това, което е директен опит - звук, цвят, вкус, усещане, чувства и мисли (без тяхното съдържание).
Браво! Отлично гледане - това е директно преживяване на звук!Навсякъде.Затвори си очите и изследвай звука, къде е сега, отвън? Пред ушите? В главата между ушите? Никъде? Навсякъде?
Направи това гледане на звука пак, затвори си очите, забележи околните звуци как са навсякъде кажи на глас: "Аз чувам тези звуци" и "Има звуци/звук".
Какво забелязваш, како се случва, при едното и какво при другото твърдение?
Можеш ли да забележиш, едното е преживяване на мисъл, а другото е преживяване на звук?
Погледни пак цвета на стената срещу теб - цвета е реалното, това което се преживява в момента. Търсенето на точката от къде се гледа, кой гледа и т.н. са само мисли, това е 100% преживяване на мисли, а не на цвета на стената. Гледай цвета на стената и както със звука, кажи на глас: "Аз гледам/виждам цвета" и "Има цвят" Има ли разлика когато казваш едното и другото твърдение? Кое посочва преживяване на цвят и кое на мисъл, можеш ли да забележиш?Разстоянието е съдържание на мисъл, като пространство, което не може точно да се определи -като търся точката от къде се гледа, кой гледа и къде започва стената или цвета...
Един организационен въпрос, как се случват нещата при теб с изследването и писането на отговори. Ето сега ти пращам това и...какво се случва докато получа отговора ти, кога гледаш, кога правиш упражненията, колко време им отделяш...ей такива неща ми опиши.
С Любов
любо