За мислите имах съмнения, но вярата се присвоява от Мимзи..този въпрос ме обърка---кой вярва, ако няма Мимзи, а вяра се е образувала от повтаряне на мисли или от опит в миналото, а мислите откъде са дошли- външна информация, а ако няма външна-вътрешна, значи има въртене на информация. Но какво е това нещо което вярва -понякога в една, понякога в друга информация, дори не е постоянно във вярата, но е лепкаво?Има ли вяра, че има Мимзи, която създава мислите и вярата?
Да то е – но се мени, а мислите понякога зациклят на старото.Забележи в директно преживяване има ли някой, който създава цветовете, звуците - или те просто се проявяват?
А емоциите и мислите?
Виж в директно преживяване, както държенето на чашата - всичко, което съществува тук и сега, огледай се. За някого ли се проявява или просто е ?
Забележи някое чувство, което е тук. Има ли то нужда от Мимзи за да се прояви? Не отивай в интелектуализация, просто виж.
А, супер вълшебно, тук имаше нещо, което ми убягва… Сега разбирам какво е смирение- съгласие с това, което е…Виж чашата - има ли в нея нещо отделно от друго, дръжката, дъното, външната стена, вътрешната стена или всичко е една чаша?
Виж всичко, което е тук в този момент - има ли нещо отделно, което не е тук в този момент?
Обърква това, че всичко се мени и ума се набърква с мнения и асоциaции, че може да е различно…но мненията и асоциациите са в съдържанието на мислите и вчера на работа забелязвах как все по-малко тежат, появява се, но се загубва на фона на всичко останало.
Мислех си че ще се успокоя ако съм видяла, че това което е не може да бъде друго- а сега виждам в този момент се съдържа всичко и нищо друго не е нужно.
Има всичко, което е възможно- равно по значение- когато едно иска внимание- то става на преден план и останалото се губи.. Но започва да проблясква, че целостността- това което е, не се губи, даже и ако нещо иска повече внимание, но това не е това, което си винаги представях да не се привързваш..това е нещо по-всеобхващащо..това което е, не се губи и когато има превързаност, т.е акцента е другаде?
Започвам нещо да провиждам, пак има много интелект, но има и проблясъци..има момент, който е -и в него има всичко възможно – цветове, звуци, усещания, мисли, чувства, ту едно преобладава, ту друго, но винаги има само това, което е..?? “Има ли нещо отделно”, ако има то е в съдържанието на мислите?
Безкрайно съм ти благодарна,
мимзи